Jezelf promoten 1; folders maken!

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Jezelf promoten 1; folders maken!

Maak een flyerInmiddels bloggen er 3 mensen op www.sollicitatiehulp.org. Deze mensen gunnen ons een kijkje in hun zoektocht naar een baan. Zo kunnen we van elkaar leren.

Sandra is enorm actief in haar zoektocht; ze heeft zelfs een hele ludieke manier gevonden om zichzelf in de kijker te zetten; een flyer! Met een flyer kun je een korte presentatie maken van jezelf. Je zorgt ervoor dat jouw belangrijkste kernkwaliteiten goed zichtbaar zijn voor de juiste mensen.

Met een flyer kun je de aandacht vestigen op jou als werkzoekende, op een ludieke manier. Denk wel even aan de volgende aandachtspunten;

  • Zorg ervoor dat je flyer er gelikt uitziet; een slordige flyer werkt juist tegen je;
  • Zet niet teveel tekst op een flyer, men moet hem binnen 20 seconden gelezen kunnen hebben;
  • Plaats jouw onderscheidende kwaliteiten op een prominente plek op in de flyer;
  • Plaats een mooie foto van jezelf; dan ziet men meteen om wie het gaat;
  • Plaats duidelijk je contactgegevens, zodat het gemakkelijk is om je te contacten;
  • Maak de flyer niet te groot en op dik papier, het moet geen 'floddertje' worden;
  • Ga bewust om met je flyers; op de markt zullen weinig potentiële werkgevers rondlopen;
  • Ga op pad naar bedrijven waar jij zou willen werken en leg je flyers neer op de afdeling Human Resources, of desnoods bij de receptie;
  • Zorg ervoor dat je altijd een stapeltje flyers bij je hebt, zodat je ze snel kunt uitdelen.

Flyers garanderen geen baan, maar je vergroot je kansen ermee. Let erop dat je een flyer nooit gebruikt als je gaat solliciteren op een vacature. Het is beslist geen vervanging voor een motivatiebrief met CV. Maar een professionele flyer is een heel sterk middel om binnen te komen bij bedrijven waar niet direct een geschikte vacature is. het is een soort van open sollicitatie, maar dan ludieker.

Wanneer je flyer goed in elkaar zit, kan een medewerker van Human Resources snel zien of jij geschikt zou zijn voor een baan binnen hun bedrijf. Misschien zit er een vacature aan te komen, waar jij perfect op zou passen! Dan kan het bedrijf veel geld en tijd besparen, door jou uit te nodigen naar aanleiding van je flyer.

Probeer het, wie weet werkt het!

 

Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?