Rust zal je redden

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Rust zal je redden

Rust zal je redden

Elke dag lees je de schreeuwende krantekoppen; werkloosheid torenhoog, moeilijk om banen te krijgen etc. In mijn vorige blog schreef ik hier al over, dat je je niet moet laten ontmoedigen door alle negatieve berichten.

Nu wil ik daar iets verder in gaan. mensen die een baan zoeken, zijn vaak onrustig. Overal struinen ze de kranten en internet af en meestal laten ze zich ook nog overal voorlichten. een 'dagje uitzendbureau's' hoort er meestal ook bij. En als het resultaat dan uitblijft, wordt de onrust alleen maar erger.

Nu vind ik een actieve houding goed, broodnodig zelfs. Zonder een actieve houding krijg je geen baan, zeker niet in deze tijd. Maar activiteit is iets anders dan onrust. Ook al is het begrijpelijk dat je onrustig bent omdat je geen baan hebt, het werkt echt contra-productief.

Probeer niet teveel tegelijk te doen en administreer je sollicitatieproject zorgvuldig. Houd bij waar je solliciteert, op welke vacatures je reageert en houdt bij welke contactpunten er zijn en wat de resultaten hiervan zijn. En natuurlijk bewaar je je verstuurde CV's en motivatiebrieven ook.

Blokkeer elke dag twee of drie uur in je agenda, om je bezig te houden met het solliciteren. Probeer ook je telefooncontacten in die tijd te doen. Maak een actieplan met taken die je in je agenda zet. Hou je hieraan, zodat je altijd up-to-date bent. Probeer je naast die uren bezig te houden met andere dingen.

Binnenkort kun je via deze website een administratietool downloaden, die je kan helpen met het bijhouden van je project. En daarnaast ben ik bezig om een online tool te ontwikkelen, die jou het solliciteren gemakkelijker maakt. Nog even geduld hiervoor, maar via de e-zine hou ik je op de hoogte.

 

Vanaf nu kun je reageren op mijn blogs, zodat je kunt laten weten of je mijn tips de moeite waard vind. Ook wil ik graag weten welke informatie je graag zou willen krijgen, zodat ik mijn blogs hierop kan aanpassen. Schroom dus niet en reageer!

 

Judith

 

 

Meer in deze categorie: « Geef niet op! Administreer & leer! »
Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?