Geef niet op!

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Geef niet op!

Geef niet opAls je dagelijks de krantekoppen snelt, zou de moed toch diep, diep in je schoenen zakken."Massaontslagen, hoogste werkloosheid ooit, enorme jeugdwerkloosheid, nieuwe reorganisaties..." De ene kop is nog triester dan de andere. Maar allemaal zijn we het erover eens; ER IS EEN HOGE WERKLOOSHEID ANNO 2013.

Zo, dat is eruit. Klaar. Want we weten het nu wel. Het is niet gemakkelijk een baan te vinden, solliciteren is lastig, bedrijven zijn kritisch en noem maar op. We praten onszelf en elkaar steeds dieper de put in. En zonder dat we er erg in hebben, worden we allemaal steeds cynischer en dit klinkt door in de brieven naar bedrijven, die bijna smeekbedes zijn geworden. Kreeg je vroeger al bijna een auto als je alleen al kwam praten bij een bedrijf, tegenwoordig loven wij, als sollicitanten, bijna prijzen uit voor wie ons toch maar aanneemt! Het moet niet gekker worden, zou mijn moeder zeggen...

Kom op mensen! Het einde der tijden is nog lang niet in zicht. We moeten met elkaar nog een heel poosje door en laten we daar nou een mooie tijd van maken. Er zijn banen, nog steeds! En ook prachtige, droombanen. Met mooie salarissen. Heus! En als jij overtuigd bent van jouw kwaliteiten, dan vind ook jij je droombaan. Ja, je moet er wel hard voor werken en het kan ook even duren. Maar het kan! Iedereen heeft kwaliteiten die gebruikt kunnen worden in een baan. Het is de kunst om kwaliteiten in jezelf te (her)kennen en te gebruiken in jouw voordeel. En als jij overtuigd bent van jezelf, kun je ook anderen overtuigen.

In mijn eigen privéleven drijven momenteel wat donkere wolken over, ik heb te kampen met een ernstig zieke moeder. En zorgen over ziekte en gezondheid, dat zijn echte zorgen. Maar toch, toch laat ook ik me er niet onder krijgen. Ja, ik heb enkele zakelijke meetings en afspraken onverwacht moeten afzeggen, omdat ik weer eens met gezwinde spoed richting ziekenhuis reed. En meer dan eens doemden allerlei scenario's in me op; zouden mijn trouwe klanten afhaken? Zou ik verder kunnen bouwen aan Sollicitatiehulp.org of zou mijn bedrijf net in een groeispurt ten onder gaan?

En wat ontdekte ik? Mijn klanten wilden best hun afspraak verzetten. Ze vonden het geen probleem om eens telefonisch te sparren, in plaats van 1-op-1. En ik kreeg zelfs berichten, dat ze er niet over dachten om elders hun licht op te doen. We hebben een fijne werkrelatie en dat wilden zij (en ik ook!) graag behouden.

Bij mij keert de rust langzaam weer terug. En ik zie dat het beter dan ooit gaat met Sollicitatiehulp. Ik kom boven! Voor mij is het een geweldig gevoel, als ik iemand heb geholpen om zijn baan te vinden. Dat gevoel is onbetaalbaar en ik krijg hier zoveel energie van, dat ik er weer lang tegen kan. Ik kom er wel.

En jij ook. Hoe moeilijk deze tijd ook is, vecht en kom boven. Ik kan je helpen.

Geniet van je weekend!

Judith

Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?