Laat LinkedIn leven! (voor gevorderden)

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Laat LinkedIn leven! (voor gevorderden)

LinkedIn tipsAl eerder heb ik een artikel geschreven over LinkedIn. Dit ging voornamelijk over de basismogelijkheden van dit geweldige medium. Je kunt dit artikel hier lezen.

 

Als je een baan zoekt, kun je eigenlijk niet zonder LinkedIn! Recruiters en HR Professionals zoeken allemaal naar kandidaten via LinkedIn. Als je hoog wilt eindigen in hun zoekresultaten, moet je actief bezig zijn met LinkedIn.

 

Enkele tips;

  1. Met de geavanceerde zoekfunctie kun je zoekopdrachten vastleggen. Dan kun je aangeven hoe vaak je de zoekresultaten wilt ontvangen van jouw opdracht.
  2. Voeg video's toe. Profielen met video's worden vaker bekeken. Zoek video's van je (ex) werkgever, of nog beter, maak er zelf eentje!
  3. Recruiters zoeken vaak op trefwoord(en). Zorg dat 'jouw' trefwoorden minimaal 8x voorkomen in je profiel, dan eindig je hoog in hun zoekresultaten.
  4. Laat je introduceren. Zoek welke (2e graads) contacten bij het bedrijf werken waar jij graag zou willen werken. Als er slechts 1 contact tussen jou en die persoon is, kun je de linkende contacten vragen om jou te introduceren. Stel zelf een bericht op, dat jouw contact kan doorsturen!
  5. Groepeer je eigen contacten. Per contact kun je een 'tag' aanmaken en je contacten hieronder 'hangen'. Creëer zoveel tags als je wilt. Handig, voor als je een specifieke groep (bijvoorbeeld Recruiters, of contactpersonen van de bedrijven waar jij wilt werken) een bericht wilt sturen.

 

Voor veel mensen is LinkedIn nog niet zo bekend, dat ze er dagelijks mee werken. De drempel om hier actief in te worden is dan best groot. Maar je zult zien dat het steeds gemakkelijker wordt. Probeer over die drempel heen te stappen. Plan blokken in je agenda en ga ermee aan de slag!

 

Wanneer jij actiever wordt op LinkedIn, zul je merken dat anderen jouw profiel vaker bezoeken. Je creëert interactiviteit en je gaat steeds hoger scoren in de zoekresultaten.

 

Wil je hulp bij LinkedIn? Dat kan, lees er hier meer over.

 

Ik ben bezig om een webinar te organiseren over LinkedIn. Als je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden, kun je je aanmelden voor mijn wekelijkse e-zine. De abonnees krijgen als eerste nieuws over webinars en andere trainingen. Je kunt je hier -gratis- aanmelden. Dan kun je meteen mijn e-book gratis downloaden.

 

Pin It

Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?