Solliciteren en Social Media

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Solliciteren en Social Media

Solliciteren en Social MediaEr wordt veel over geschreven en iedereen heeft er wel een mening over; Social Media. De ene vindt het geweldig en een verrijking van zijn leven, de ander vindt het een aanslag op privacy en nutteloos tijdverdijf.

Hoe het ook zij; Social Media spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven en ons werk. Veel mensen hebben tegenwoordig niet alleen een papieren cv in Word formaat, maar ook een online profiel. Denk bijvoorbeeld aan LinkedIn, Facebook,Hyves en Google+.

Als je gaat solliciteren is de kans zeer aannemelijk, dat je contactpersoon bij het recruitment bureau of bij het bedrijf waar je solliciteert, jouw naam Googelt. De websites van social media staan vaak bovenaan in de zoekresultaten, dus komt de zoeker al snel op jouw profiel terecht. Als dit profiel niet aansluit op het cv dat jij hebt gestuurd, leidt dat tot vertwijfeling. Een actieve recruiter zal je bellen en om uitleg vragen, maar je kunt ook de pech hebben dat jouw sollicitatie op de 'nee' stapel terechtkomt.

Wees je bewust van wat op het Internet plaatst. Bijna alles wat vindbaar is over jou, heb je er zelf op gezet. Bewust of onbewust, maar deze informatie is vindbaar voor anderen. Als je eens een beetje fanatiek bent geweest op een forum ergens, dan kan dat naar boven komen als iemand je naam zoekt. Wil je dat niet? Onthoud je dan van commentaar of doe het netjes en beleefd.

Maar het kan ook in je voordeel werken. Ken je de naam Matthew Epstein? Hij wilde zo graag voor het bedrijf Google werken, dat hij een website bouwde, speciaal voor Google. ( http://googlepleasehire.me/). Google heeft hem niet aangenomen, maar wel kreeg hij aanbiedingen van diverse andere bedrijven en inmiddels werkt hij voor één van deze bedrijven. Een dergelijke ludieke actie kan goed uitpakken!

Veel bedrijven werken volgens de NVP sollicitatiecode. Deze 'code' heeft tot doel om een transparante en eerlijke werving en selectieprocedure voor elke kandidaat te bewerkstelligen. Volgens artikel 3.2 van deze code is men verplicht om kandidaten eerst te raadplegen, voordat gegevens van Internet worden gehaald. Wil je de hele sollicitatiecode van de NVP lezen? Klik hier even.

Het is maar de vraag of alle recruiters en/of bedrijven zich aan deze code houden. Zeker als je wordt afgewezen, zal niet snel worden aangegeven dat de oorzaak ligt in het vinden van twijfelachtige informatie over jou op het Internet. Denk aan de volgende tips;

  • Zorg ervoor dat je online profiel aansluit op je cv
  • Wees matig met het uiten van een sterke (en soms afwijkende) mening op fora e.d.
  • Competenties en kwaliteiten ('wat kun je?') worden steeds belangrijker, zet dit zowel in je online profiel als in je cv
  • Google regelmatig je eigen naam, zo kun je zien wat er over jou te vinden is
  • Onderhoud de diverse social media regelmatig en zorg dat je regelmatig online bent
  • Zet links naar je online profielen in je cv. Zo maak je het gemakkelijk om jou te vinden
  • Doe je voordeel met de Social Media; bouw een groot netwerk op.

Mijn belangrijkste advies; gebruik Social Media goed of helemaal niet. Er is geen tussenweg!

Veel succes met solliciteren!

Meer in deze categorie: « Leer jezelf kennen Geef niet op! »
Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?