Door de bomen het bos niet meer zien

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Door de bomen het bos niet meer zien

Door de bomen het bos niet meer zienIk hoor het wekelijks. Mensen die al langere tijd op zoek zijn naar een baan. Ze worden steeds afgewezen, zien steeds weer nieuwe vacatures die ook leuk kunnen zijn, praten met vrienden over hun zoektocht en komen weer tot nieuwe inzichten. En na verloop van tijd zien ze door de bomen het bos niet meer. De zoektocht wordt een zigzaggende 'strooptocht', soms zelfs met een blinddoek op. Ze weten niet meer wat ze nu ook alweer wilden, wat ze kunnen en wat de markt hun te bieden heeft.

 

Herken je dit ook? Het is lastig om een weg terug te vinden, als je al lange tijd 'verdwaald' bent. Dan weet je niet meer welke kant je op moet of waar je moet beginnen. Geen nood! Ik heb dit vaak zien gebeuren en ik heb mensen hier gelukkig vrijwel altijd uit kunnen helpen. Wil je het eerst zelf eens proberen? Doorloop dan de volgende stappen;

  1. Stop met wat je doet. Laat al je sollicitaties even uit je handen vallen en ga iets leuks doen vandaag. Morgen is er weer een dag.
  2. De volgende dag is het tijd voor bezinning. Waar begon je zoektocht? Waar stond je toen je begon met het zoeken naar een baan?
  3. Ga voor jezelf na welke invloeden jouw pad hebben gewijzigd. Probeer die invloeden nu uit te schakelen. Ze zijn niet relevant!
  4. Test jezelf. Probeer hiermee objectief vast te stellen waar jouw voorkeuren liggen en waar je goed in bent! Denk bijvoorbeeld aan de Competentietest (die kun je hier maken, op zusterwebsite Weg naar Succes) en aan de Beroepskeuzetest (die kun je hier maken, ook op Weg naar Succes)
  5. Ga naar zusterwebsite Weg naar Succes en volg het 7 stappenplan. Vergeet niet een sollicitatiedossier aan te leggen!

Hiermee kun je de vicieuze cirkel doorbreken en jezelf weer met beide benen op de grond zetten. Je zult merken dat je weer energie krijgt en zin in het solliciteren. Je obstakels zijn weg en je ziet weer toekomst. En dan is er ineens die baan, voor jou!

 

Pin It

 

Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?