Omscholen, doen of niet doen?

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Omscholen, doen of niet doen?

Omscholen kan een oplossing zijn, maar let wel op.Ik hoor het vaak; mensen die na lang zoeken naar een baan een omscholing overwegen. maar als ik hun hele verhalen hoor, dan merk ik dat de wens voor omscholing is ontstaan uit teleurstelling, omdat het niet lukt een baan te vinden in 'hun eigen' richting. En meestal raad ik omscholing dan af.

 

Omscholing komt steeds meer voor. De 'Job for lifetime' bestaat niet meer en steeds meer mensen willen bewust kiezen voor een baan die bij hun past. En soms komt die wijsheid pas op latere leeftijd, waardoor om- of bijscholing noodzakelijk is. En als je bewust kiest voor een anderskleurige in je carrière, kan omscholing een hele goede keuze zijn!

 

Als je erover nadenkt om jezelf om te scholen, kunnen deze tips je wellicht helpen;

  1. Hoe verder je 'wegstapt' van je huidige opleiding en werk, hoe kleiner de kans op succes wordt. Probeer iets te vinden dat in het verlengde ligt van waar je reeds bekend mee bent.
  2. Omscholen hoeft niet altijd veel geld te kosten. Soms is een thuisstudie van LOI al voldoende om de benodigde kennis op te doen.
  3. Bereid je omscholing goed voor. Denk niet meteen dat je van je hobby ook je werk kunt maken. Test  jezelf om te bepalen of je de potentie bezit om die opleiding te doen, praat met andere mensen en maak een plan.
  4. Doe onderzoek. Is er wel werk in de richting van jouw nieuwe carrièrepad? Voldoe jij aan de eisen die aan door jou gewenste functies worden gesteld?
  5. Voor veel vacatures is werkervaring noodzakelijk. En die krijg je niet met een thuisstudie. Hou er dus rekening mee, dat je ook nog werkervaring moet opdoen. Dat kan door stage te lopen, of te kiezen voor vrijwilligerswerk, desnoods in het weekend.
  6. Zorg dat je genoeg energie en een lange adem hebt. Omscholen is niet gemakkelijk en het zal je energie, tijd en geld kosten. Maar hou altijd je doel voor ogen, een nieuwe carrière kan je veel opleveren!

 

Wil je wat advies omtrent omscholing? Dat kan. Neem vrijblijvend contact met me op via info@sollicitatiehulp.org of via de livechat rechts onderin je venster.

 

Pin It
Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?