Hoe effectief solliciteer jij? Een checklist!

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Hoe effectief solliciteer jij? Een checklist!

Het gebeurt niet zelden, dat ik een sollicitatiebrief schrijf voor een klant, maar niet het bijbehorende CV opstel. Wanneer ik de nieuwe brief aan mijn klant stuur, heb ik vaak een gevoel van spijt. Spijt, omdat de sollicitatiebrief en het CV niet goed bij elkaar horen. Ik geef altijd wat tips over het CV in mijn email mee, maar daar blijft het bij.

 

Jammer. Want een CV is minstens zo belangrijk als een sollicitatiebrief. Maar als 1 van beiden (net) niet goed genoeg is, verliest het andere gedeelte ook aan kracht. Zo wordt de sterke sollicitatiebrief minder sterk wanneer het CV niet voldoet. 

 

Een belangrijke stelregel bij het solliciteren is, dat elke stap moet kloppen. Maar een sollicitatie gaat verder dan een sollicitatiebrief en het CV. Daarom hieronder een kleine checklist;

  1. Weet je waar je eigen sterke en zwakke kanten liggen? 
  2. Weet je welke branche en soort baan voor jou geschikt is?
  3. Weet je hoe je je het beste kunt profileren in jouw vakgebied?
  4. Weet je waar je de voor jou geschikte vacatures kunt vinden?
  5. Weet je hoe je een sterke sollicitatiebrief schrijft?
  6. Weet je hoe je een professioneel CV opstelt?
  7. Weet je hoe je een sterk sollicitatiegesprek voert?

Pas wanneer je al deze vragen met 'ja' kunt beantwoorden, ben je in staat om effectief te solliciteren. Lukt het solliciteren niet? Dan zit er ergens in deze stappen een gat. Zoek dit op en zorg ervoor, dat je het oplost.

 

In deze tijd van hoge werkloosheid moet je slim en effectief kunnen solliciteren, om boven de grijze massa uit te stijgen!

 

Wil je hulp bij 1 of meer stappen? Dat kan. Ik bied diverse coachingsprogramma's aan, waarin we enkele of meer stappen behandelen. Of je nu een starter, Midcareer of senior bent, voor iedereen is er een programma. Mijn nieuwste programma richt zich specifiek op HBO'ers en is zeer intensief. Lees hier meer info.

 

Eerst enkele voorbeelden van sollicitatiebrieven en cv's bekijken? Klik hier.

 

En je kunt natuurlijk altijd vrijblijvend advies aanvragen over welke coaching het beste bij jou past. Zo combineer ik regelmatig onderdelen uit verschillende programma's, om zo een programma op maat te ontwikkelen. Neem even contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Pin It
Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?