En wat nu wanneer de recruiter zijn vak niet verstaat?

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

En wat nu wanneer de recruiter zijn vak niet verstaat?

Slechte recruiter?Vorige week schreef ik mijn blog over vooroordelen. Die kun je hier teruglezen. Een vervolg hierop is deze week; de recruiter. In al mijn workshops, trainingen en coachingsessies zeg ik dat ik uitga van een recruiter, die zijn vak verstaat. D.w.z. iemand die een interview afneemt zonder zijn vooroordelen een grote rol te laten spelen, iemand die de STARR methode toepast, zonder dat deze al te overduidelijk ‘opgelezen’ wordt, iemand die ervoor zorgt dat de sollicitant op zijn gemak wordt gesteld en iemand die een goed gesprek tot stand brengt, in plaats van vragen op de sollicitant afvuurt, zonder al te goed te luisteren naar de antwoorden.

 

Voor de duidelijkheid; zo’n 75% van de recruiters voldoet aan deze kwaliteitsstandaard. Zij zijn goed opgeleid en hebben voldoende ervaring om een stevig gesprek te voeren. Maar dan is er nog altijd 25% van de recruiters, die deze vaardigheden niet bezitten, of nog niet hebben ontwikkeld. Of ze hebben zulke hoge targets, dat ze maar 10 seconden de tijd hebben om een brief en cv te lezen. En dat is echt niet voldoende. Als je de pech hebt om door iemand van deze groep geïnterviewd te worden, moet je vooral proberen te scoren op de volgende punten;

 

  • Zorg voor een persoonlijke klik, de recruiter moet jou ‘aardig’ vinden.
  • Zorg ervoor dat er niets op je uiterlijk aan te merken valt.
  • Probeer het gesprek af te stemmen op hetgeen de recruiter graag wil horen.
  • Probeer geen lange antwoorden te geven waarin je jezelf toelicht. De recruiter luistert na 15 seconden niet meer, hij is al bezig met zijn volgende vraag!
  • Erger je niet aan een slechte interviewstijl. Dat ga je uitstralen en je kunt rekenen op een afwijzing.
  • Relativeer en bedenk of jij wel wilt werken voor een bedrijf die zo met haar personeel omgaat.

 

Pas hierbij wel op, dat je niet te snel roept dat de recruiter niet goed was. Op dat moment leer je zelf namelijk niets. Ook als pech hebt, met een incompetentie recruiter voor je, betekent dat  niet dat de zaak bij voorbaat is verloren. Zorg er dus voor, dat je zelf steeds scherp blijft, je beste beentje voor zet en jezelf goed presenteert. Je gesprekspartner mag incompetent zijn, jij bent dat zeer zeker niet!

 

Tenslotte is het nog van belang dat je nooit achteraf negatief spreekt over de recruiter, hoe moeilijk dat soms ook is. De wereld kan klein zijn en voor je het weet krijg jij een naam van 'die lastige sollicitant'. Dat moet je ten alle tijde voorkomen!

 

Pin It

 

Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?