Vooroordelen; altijd een belemmering, of niet?

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Vooroordelen; altijd een belemmering, of niet?

Vooroordelen bestaan overalVooroordelen. We hebben ze allemaal. Ook de mensen die zeggen ze niet te hebben! Zo. Dan is dat uit de wereld. Dus ook bij het solliciteren spelen vooroordelen een rol. Bij Recruiters en HR functionarissen, maar ook bij Management en zelfs bij de sollicitant.

 

Ga deze regels eens na, probeer niet na te denken en ze direct te beantwoorden;

 

Natuurlijk zal iedereen beamen dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. Maar toch blijkt dit in de praktijk anders werkt. Als je in een groep valt waar vooroordelen over bestaan (zie hierboven, maar er zijn er zoveel meer), zul je vroeg of laat te maken krijgen met vooroordelen.

 

Hierdoor is het voor jou moeilijker om een baan te vinden, dan voor mensen die niet in een dergelijke doelgroep behoren. Dat is moeilijk, omdat je de situatie meestal niet zelf in de hand hebt. En tegen vooroordelen kun je je niet wapenen.

 

Hoe kun je hier dan toch mee omgaan?

 

Ten eerste is het heel belangrijk om het bestaande vooroordeel niet zelf over te nemen. Laatst sprak ik iemand die ouder was dan 50. Bij sollicitatiegesprekken had hij inmiddels een haarscherpe antenne ontwikkeld voor het vooroordeel over zijn leeftijd. Zodra er maar iets werd gezegd over leeftijd, snelheid of flexibiliteit, was hij op zijn hoede en hierdoor verloor hij zijn kracht bij het gesprek. Zijn eigen vooroordeel werd bevestigd en hij werd voor de zoveelste keer afgewezen. Vanwege zijn leeftijd, wist hij zeker. Maar als hij even had gebeld, was hij er wellicht achter gekomen, dat de afwijzing niets te maken had met zijn leeftijd, maar met het feit dat een andere kandidaat ervaring had met een specifiek softwarepakket waar in dat bedrijf mee werd gewerkt. En hij had die ervaring niet.

 

Dit is maar een voorbeeld. Maar het komt dagelijks voor. Natuurlijk bestaan er vooroordelen en natuurlijk krijgt de ene meer kans dan de andere. Maar zodra je een bestaand vooroordeel over jezelf overneemt, gaat het echt tegen je werken. Dus, hoe ga je om met vooroordelen als je op sollicitatiegesprek gaat?

  • Ben je een starter en wel mondig? Goed zo! Zelfbewust overkomen is goed! Weet wel dat er van starters wordt verwacht dat ze ietwat bescheiden zijn. Probeer dus aan deze verwachting te voldoen. Ben je juist onzeker? dan ben je heel goed te 'vormen' door je nieuwe werkgever. Wat een aanwinst voor hem!
  • Ben je ouder dan 50? Zorg ervoor dat je er energiek uitziet, gebruik je leeftijd als voordeel, je hebt flink wat levenservaring! Je kunt mensen sneller inschatten en bent niet meer alleen met jezelf bezig. Je bent een loyale werknemer en gaat met je tijd mee!
  • Spreek je niet zo goed Nederlands? Solliciteer dan niet ergens waar de Nederlandse taal belangrijk is. Je spreekt waarschijnlijk een andere taal heel goed, dat is je kracht! Je kent andere culturen en hebt je plekje in de Nederlandse samenleving verworven door heel hard te werken en doorzettingsvermogen te tonen.
  • Ben je langdurig werkloos? Dat vind je zelf waarschijnlijk heel vervelend. Laat dat weten. En vertel ook welke dingen je allemaal hebt geleerd en ondernomen in de periode dat je geen baan had. werkloos zijn betekent niet dat je niets hebt gedaan! Misschien moest je tot bezinnig komen, of heb je gereisd, of even een bewuste time-out genomen? Een cursus gedaan? Jezelf op een andere manier bijgeschoold?
  • Heb je een handicap? Solliciteren met een handicap is op zich al heel lastig. Maar jij bent dus dubbel gemotiveerd om een baan te vinden. Je weet dat een werkgever terughoudend kan zijn, maar jij kunt hem er vast van overtuigen dat je als 'gehandicapte' veel meer durf, energie en doorzettingsvermogen nodig hebt om uberhaupt je dagelijks leven te leven. Jij bent dus een topper!

 

De grootste valkuil hier is het zelf geloven in het vooroordeel. Draai dit om, bewijs dat vooroordelen op jou niet van toepassing zijn!

 

Pin It

 

Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?