Sollicitatiekleding? Ja, sollicitatiekleding!

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Sollicitatiekleding? Ja, sollicitatiekleding!

Kleding om te solliciterenJa hoor, het bestaat. Sollicitatiekleding. En dat is best handig! Veel mensen vinden het lastig om kleding uit te kiezen voor een sollicitatiegesprek. En dat het ook zijn, zeker als je in je dagelijks leven niet zoveel interesse hebt in mode.

 

Om het je wat makkelijker te maken, geef ik je de volgende tips. Hou hier altijd rekening mee;

  • Draag geen hoofddeksels, hoe leuk dat hoedje je ook staat.
  • Geen diepe decolleté, dat komt niet professioneel over.
  • Loop niet op te hoge hakken.
  • Gekke stropdassen kunnen echt niet tijdens een sollicitatiegesprek!
  • Zorg ervoor dat je kleding smetteloos schoon is.
  • Gebruik niet teveel make-up.
  • Rook nooit een sigaret voordat je naar binnen gaat. De geur blijft zeker nog een half uur om je heen hangen.

 

Deze tips zijn aardig, maar de meeste mensen weten ze wel. Om je nu ook op weg te helpen met de nuances, delen we de juiste kleding in 3 categorien in;

  • Business formal (echte formele kleding, zoals een pak of mantelpak. Dit wordt vaak gebruikt in de financiele sector.)
  • Business casual (semi-formeel, deze kleding kun je ook bij je werk zelf dragen, deze stijl wordt het meest gebruikt en is vrijwel altijd 'veilig')
  • Casual (hieronder vallen bijvoorbeeld jeans. Gebruik deze stijl alleen wanneer je zeker weet dat het gewaardeerd wordt)

 

Bij online warenhuis Otto hebben ze hier heel leuk op ingespeeld. Zij verkopen kleding die specifiek geschikt zijn om te gaan solliciteren, onderverdeeld in de 3 bovenstaande categorien. Zoek je kleding om te solliciteren, of wil je gewoon wat inspiratie opdoen? Klik dan hier om de sollicitatiekleding van Otto te bekijken.

 

In alle gevallen geldt; pas je kledingstijl aan op het bedrijf waar je op sollicitatiegesprek gaat. Hier kun je gemakkelijk achter komen door de website van het bedrijf te bezoeken en te onderzoeken wat de cultuur is en hoe mensen gekleed gaan.

 

Veel succes met solliciteren!

 

Pin It

Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?