STOP met zinloos solliciteren

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

STOP met zinloos solliciteren

100 Sollicitaties verstuurd en net zoveel afwijzingen? STOP! Je doet iets niet goed!

STOP met zinloos solliciterenIk hoor het regelmatig, mensen die 100 of meer sollicitaties hebben verstuurd en (vrijwel) nooit worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De motivatie is tot een vriespunt gezakt en de energie is op.

 

STOP HIERMEE. Vandaag nog. Het is niet goed voor je om door te gaan. Het is zelfs schadelijk. Het tast je eigenwaarde aan en je kans op een baan zakt met de dag. Je komt terecht in een negatieve spiraal, waarin je steeds verder wegzakt. Je sollicitaties stralen je wanhoop uit en worden meestal direct op de stapel afwijzingen gelegd. je ziet de einddatum van je uitkering in zicht komen en de behoefte aan betaald werk groeit met de dag. Zo erg, dat het je leven gaat beheersen en aan niets anders meer kunt denken. 

 

Nogmaals; STOP ERMEE.

 

Maar wat moet je dan wel doen? Je wilt tenslotte een baan vinden. En dat moet ook niet te lang meer duren. Dat kan! Maar alleen als je het op de juiste manier aanpakt. Stel jezelf de volgende vragen;

  1. Weet je wel wat je kunt en wilt? Ken je je goede en slechte eigenschappen? Weet je waar je competenties liggen? (Kun je niet op alle vragen 'ja' antwoorden? Ga dan hier aan de slag met jezelf, leer jezelf kennen!)
  2. weet je wel wat er op de arbeidsmarkt te koop is en hoe je 'jouw' branche moet benaderen? Weet je welke manieren er zijn om jezelf te profileren? (Kun je niet op alle vragen 'ja' antwoorden? Ga dan hier aan de slag met de arbeidsmarkt, leer de wereld kennen!)
  3. Weet je wel hoe je moet solliciteren op een vacature, pak je het op de goede manier aan? (Kun je niet op alle vragen 'ja' antwoorden? Ga dan hier aan de slag met het actieve solliciteren in zijn algemeenheid)
  4. Weet je wel hoe je een sterke sollicitatiebrief en cv maakt? Die ook aanspreekt bij de lezer en opvalt in de grote massa, op een positieve manier? (Kun je niet op alle vragen 'ja' antwoorden? Ga dan nu aan de slag met de brief en het cv)
  5. Weet je wel hoe je je moet voorbereiden op en gedragen tijdens een sollicitatiegesprek? Weet je een positieve indruk neer te zetten en weet je jezelf te verkopen? (Kun je niet op alle vragen 'ja' antwoorden? Ga dan hier aan de slag met het sollicitatiegesprek)
  6. Leer je wel van je afwijzingen? Weet je precies waar het fout gaat? (Kun je niet op alle vragen 'ja' antwoorden? Ga dan hier aan de slag met evaluatie)

 

Mensen die 100 of meer sollicitaties hebben verstuurd, zullen in geen geval alle vragen met 'ja' beantwoorden. En voor die mensen is er de Weg naar Succes. Solliciteren is echt een fulltime job, je kunt het niet even tussen de bedrijven door doen. Voor kwetsbare groepen, zoals allochtonen, starters, senioren en gehandicapten, is solliciteren nog moeilijker dan voor anderen. En juist voor deze mensen zijn deze stappen zo belangrijk.

 

Je zult zien, dat je met veel tijd, aandacht en energie, wel die baan kunt vinden die bij je past. Mits je het juiste pad volgt en bereid bent om heel hard te werken.

 

Hulp nodig? Stuur me even een email, ik help je graag!

 

Pin It

 

 

 

 

 

Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?