Foto op je CV

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Foto erbij? Leuke actie!

Er wordt veel gezegd en geschreven over het wel of niet toevoegen van een foto bij je CV. Sommige mensen vinden het niet prettig als ze voor hun gevoel op uiterlijk worden beoordeeld en anderen doen hier juist graag hun voordeel mee.

Ik raad mensen aan om wel een foto toe te voegen. Je kunt foto's electronisch toevoegen aan je CV, vlak naast je personalia. Dit levert de volgende voordelen op;

  • Als een bedrijf een vacature heeft en ze ontvangen een CV met een foto, dan zullen ze deze CV automatisch beter lezen, het trekt de aandacht.
  • Als je naar aanleiding van je CV en brief wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, zal de interviewer je sneller herkennen, dit brengt een positieve sfeer teweeg.
  • Bij het plaatsen van een goede foto komt dit de selectie voor jou altijd ten goede.

Het bijvoegen van een foto kan echter ook tegen je werken. Meestal heeft dit te maken met de foto zelf. Veel mensen kiezen een leuk vakantiekiekje uit, of hebben een foto van een jaar of 10 geleden en gebruiken die nog steeds. Vooral de -vaak overenthousiaste- vakantiekiekjes kunnen in je nadeel werken. Je wilt volwassen en professioneel overkomen en lacherige, zongebruinde en verwarde gezichten werken hier niet echt aan mee. Ik heb de volgende tips voor je;

  • Laat een professionele fotoshoot van jezelf maken, dit hoeft niet duur te zijn! (lees verder in dit artikel)
  • Gebruik dezelfde, of bijna dezelfde foto voor je zakelijke Social Media en je CV. Dan treedt herkenning en zorgvuldigheid op.
  • Wissel om de paar jaar van foto. Zorg ervoor dat je er nu nog uitziet zoals op de foto.
  • Hou het bescheiden. Niemand zit te wachten op levensgrote foto's.
  • Besef dat de selectie over het algemeen niets met de foto te maken heeft. Of je nu moeders mooiste bent, of ietsje minder goed gelukt, het gaat om de professionele uitstraling en niet om je uiterlijk op zich.

Omdat ik iemand heb leren kennen die een prachtige, professionele foto voor jou kan verzorgen, doe ik deze week een leuke actie! Petra de Vries is fotografe (www.spiley.com). Zij maakt oa. zgn. profielshoots voor haar klanten.

Een profielshoot is een korte shoot van 10 minuten waarbij je achteraf 6 mooie foto's van jezelf per mail krijgt toegestuurd die je kunt gebruiken als profielfoto of voor op je website of CV. Profielshoots staan op vaste data gepland op een buitenlokatie op verschillende plekken in het land. een shoot kost normaal gesproken € 55,-. Niet te duur dus. Hier vindt je meer info over de profielshoot; http://www.spiley.com/powershoot/profielshoot/

Maar let op. Als je je bij Petra aanmeldt voor een profielshoot en je geeft haar de code 'Profielshoot via Sollicitatiehulp' door, krijg je 10% korting. Je betaalt dan nog maar € 50,-. Deze actie loopt de komende 3 maanden, dus tot 19 december. Gewoon even doen dus, je zult er lang baat bij hebben!

 

Log in om reacties te plaatsen
Mini e-book?